Ons verhaal

Over Slagerij Henk.

Over Henk en Liesbet

Als boerenzoon wist ik al heel vroeg dat mijn toekomst lag in de slagersstiel. Op mijn twaalfde ging ik dan ook naar de slagersschool (KTA Diksmuide), waar ik mijn vak leerde. Op mijn achttiende behaalde ik mijn diploma ‘slager-spekslager’! Ik volgde nog een specialisatiejaar ‘traiteur-banketaannemer’ om ook de geheimen van de keuken onder de knie te krijgen.

Ik was klaar voor het echte werk! Ik werkte in verschillende beenhouwerijen, groot en klein, om zo veel mogelijk te leren: iedere slagerij heeft immers zijn eigen manier van werken. Na enige jaren ervaring nam ik dan in 2000 als jonge starter de grote stap: de overname van een bestaande slagerij! Mijn droom werd werkelijkheid!

Vele jaren en 3 kindjes later heb ik mijn weg gevonden. Onze slagerij is intussen een gevestigde waarde in Mariakerke waar mijn klanten terecht kunnen voor een lekker stukje vlees, huisbereide gerechten en salades, ruime keuze broodbeleg,… voor ieder wat wils!

Samen met mijn deskundig team van medewerkers streven we naar kwaliteit, vriendelijkheid, versheid, creativiteit,… iedere dag opnieuw!

Net die creativiteit is onze sterkte: 95% van onze producten is dan ook huisbereid! Paté, frikandon, hoofdvlees, gekookte hammen, boerenham, filet de sax, hespenworst,… met basisproducten van topkwaliteit maken wij voor u de beste lekkernijen.

Kom en proef het verschil!

 

Bekroning

Doorheen de jaren ontving Slagerij Henk verschillende prijzen voor zijn vleeswaren. Een overzicht.

  • 2003: Bronzen Oscar voor charcuterie
  • 2005: Bronzen Oscar voor charcuterie
  • 2007: Gouden Oscar voor charcuterie. Slagerij Henk werd bekroond met 4 gouden medailles, 4 zilveren medailles en 1 bronzen medaille. Dit bewijst het vakmanschap, productzuiverheid en unieke smaak.

De beste slager van België woont in Mariakerke bij Gent. Henk De Vlieger heeft voor zijn charcuterie de Gouden Oscar gewonnen, de hoogste Belgische onderscheiding die een slager te beurt kan vallen. (Vilt, 2007, bron)

  • 2013: Bronzen EUROBEEF, Beste Slager van België 2013-2014

 

Persmap

Gouden Oscar voor charcuterie

Mobiele slagerij/marktwagen

Week van de Slager

 

De Week van de Slager

Tijdens ‘De Week van de Slager’ stellen de ambachtelijke slagers hun atelier open voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Deze doe- of bezoekdag dompelt de kinderen in de wondere wereld van de slagerij. Door een kijkje te nemen achter de schermen of even mee te werken, krijgen ze een beter beeld van het werk in de slagerij, van de voeding en van de veelzijdigheid van het slagersvak.

Het project ‘De Week van de Slager’ is  geëvolueerd van een regionaal project naar een nationaal evenement, ondersteund door de slagerswereld.  Zowel de slagerijscholen als de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België trekken mee de kar. In 2009 ging het project van start met 11 slagers. In 2015 liep dat aantal op tot 150!

Van 11 tot 17 april 2016 vindt opnieuw ‘De Week van de Slager’ plaats. Ambachtelijke slagers stellen dan hun atelier open voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar.

Meer info